Blog

Co je podpůrná skupina kojení?

Podpůrná skupina kojení Srdečně zveme všechny ženy na podpůrnou skupinu (nejen) kojení. Vytváříme bezpečné prostředí pro sdílení zkušeností a vzájemnou podporu.   Co vše lze na skupince řešit? Úplně cokoliv, bez limitu   Například: Různá mateřská témata Nošení dětí a kontaktní rodičovství Spánek miminka či staršího dítěte Zavádění jídla Výchova děťátka Problémy s kojením - návrhy řešení či sdílení zkušeností Motivace Získání podpory Nová přátelství MINIkonzultace s dětskou lékařkou … Nebo jen tak být a poslouchat   Budu se moc těšit na Vás i Vaše děti. Skupina je maximálně neformální a otevřená. Není nic, co by zde bylo jakkoliv nevhodné, pro vše máme pochopení. Nikdo Vám nebude v ničem SOUDIT. Naopak. Velmi rády přivítáme i těhotné ženy, které se ...

Jak často miminko kojit?

Maminky se na tuto otázku často ptají. Intervaly kojení jsou velké téma a každý „radí” něco jiného. Někdo, že máte kojit po 2 hodinách a 10 minut z každého prsu. Někdo po 3 hodinách a 15 minut z každého prsu atd. Kdo se v tom pak má vyznat. Navíc spoustu maminek je pak kvůli tomu ve stresu, protože v „určený čas“ zrovna kojit nemohou - miminko spinká, jsou na cestě, nebo se zrovna miminko kojit nechce. Co teď? Podle čeho byly určeny tyto intervaly. Každé dítě je jiné, má jiný den, venku je jiná teplota a potřeba potravy a tekutin je závislá na mnoha proměnných faktorech.   Dobře, kojit dle potřeb miminka. Ale jak to poznám? ✔️Miminko otáčí hlavičkou ✔️Vyplazuje jazýček ✔️Cucá si ručičku / olizuje jí ✔️Hledání prsu ✔️Probouzení se Začněte miminko kojit hned při prvních signále...

Jak poznat správné přisátí

Na začátek je potřeba říci, že při správném přisátí by kojení nemělo být NIKDY bolestivé, pokud Vás kojení BOLÍ, neváhejte si říci o pomoc laktační poradkyně. Mimo jiné správná poloha a přisátí miminka ovlivňuje i množství mateřského mléka, které děťátko vypije.

Výsledkem by mělo být vždy tzv. ASYMETRICKÉ PŘISÁTÍ a PITÍ MIMINKA. A jaké jsou znaky takového přisátí?

Bolestivé bradavky

Bolest bradavek při kojení patří k jedné z nejsilnějších bolestí, kterou žena může zažít. Proto by neměla ani na chvíli otálet a vyhledat pomoc. Bolest při kojení opravdu není normální. Ženy se často snaží bolest přetrpět, ale pokud se neodstraní příčina, většinou se bolest, nebo rána na bradavce zhoršuje. Maminka se snaží bolestivé kojení co nejvíce oddalovat a tím se problém ještě prohlubuje.

Strava kojící ženy

„Tohle bys jíst neměla, vždyť kojíš a bude ho z toho bolet bříško.” Ne malá část kojících žen někdy zaslechla podobnou „radu” nebo připomínku ohledně jejich stravy při kojení. Věděli jste přitom, že tyto mýty se liší podle toho v jaké zemi se právě nacházíte? Například ve Španělsku se kojícím matkám zakazuje konzumovat rajčata a vepřové maso, zatímco v Asii byste byli napomenuti za konzumaci studených pokrmů a třeba v Koreji jsou tabu potravinami pro kojící matky dýně a broskve.

5 položek celkem
Zpět do obchodu